Opiskelijoille ja opettajille

 

 


YES-verkoston vinkkejä Yrittäjän päivän viettoon 

Yrittäjän Päivää voi viettää esimerkiksi tekemällä yrittäjyystestin. Jos kaipaat apua koulu-yritysyhteistöyön, autamme sinua löytämään työelämän vapaaehtoisen.


 4H-järjestön yrittäjyyskasvatus

4H-TOP-yrittäjyyskasvatus yhdistää oman elämän hallinnassa tarvittavat käytännön ja käden taidot, yritteliäisyyteen ja yrittäjyyteen kasvamisen sekä työelämävalmiuksien edistämisen. TOP on lyhenne sanoista tekemällä oppii parhaiten.


Aina kannattaa yrittää -kalvosarja

Suomen Yrittäjät on tehnyt Aina kannattaa yritttää -diaesityksen yrittäjille yrityksen ja koulun yhteistyön tueksi. Diat toimivat lisämateriaalina yrittäjän omalle yritystarinalle. Diat sopivat hyvin myös opettajien käyttöön oppitunneille.


Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo

Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo on itsearviointityökalu perus- ja toisen asteen opettajille ja rehtoreille. Mittariston avulla käyttäjä voi arvioida sekä kehittää omaa ja oppilaitoksensa yrittäjyyskasvatusta.


Yrittäjyysopetus

Suomen Yrittäjien verkkosivuille on kerätty ideoita ja vinkkejä yrittäjyyskasvatuksen totetuttamiseen.


 

NY Yrityskasvatuksen polku – opinto-ohjelmia alakoulusta yliopistoon

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia ja taloudenhallintaa tukevia opinto-ohjelmakokonaisuuksia 7–25-vuotiaille nuorille.Nuorten kokemuksia yrittäjyydestä

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuneet nuoret kertovat omista kokemuksistaan yrittäjänä olemisesta lukuvuoden ajan.