Opiskelijoille ja opettajille

TAT jalkautuu yläkouluille

Tänä vuonna Yrittäjän päivä osuu maanantaille, jolloin yrittäjyysteemaa on helppoa nostaa esille myös kouluissa. Koululle voi esimerkiksi kutsua yrittäjävieraan.

Taloudellinen tiedostustoimisto TAT jalkautuu Yrittäjän päivänä yhteensä yhdeksälle yläkoululle Espoossa, Helsingissä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Vantaalla. Kouluilla järjestetään yrittäjyysaiheista toimintaa yhteistyössä 4H:n kanssa.

Päivä alkaa klo 9.00 aamunavauksella, jossa nuorille kertoo oman tarinansa paikallinen yrittäjä. Aamunavauksen jälkeen yhdeksäsluokkalaisille järjestetään toiminnallisia tehtäviä, joissa nuoret ratkovat erilaisia yrittäjän työtaipaleella eteen tulevia haasteita. Yrittäjäteemaista työpajatoimintaa järjestetään kouluilla porrastetusti aamupäivän ajan. Tarkempi ohjelma ja aikataulu varmistuu elokuussa.

Ilmoita koulusi mukaan TATin Yrittäjän päivän toimintaan

TAT tuottaa myös yrittäjyysaiheisen videon, jota on mahdollista käyttää kouluilla teemaan liittyvissä keskusteluissa. Video julkaistaan ennen Yrittäjän päivää.

Koulut voivat osallistua Yrittäjän päivään myös itsenäisesti kutsumalla yrittäjävieraan koululle esimerkiksi YES-kummiportaalista. Etäyhteydellä yrittäjän voi kutsua vierailulle Asiantuntijaverkostosta.

 

Lisätietoja:

Auri Kohola, asiantuntija, auri.kohola(a)tat.fi, p. 040 8239 803

 

 


YES-verkoston vinkkejä Yrittäjän päivän viettoon 

Yrittäjän Päivää voi viettää esimerkiksi tekemällä yrittäjyystestin. Jos kaipaat apua koulu-yritysyhteistöyön, autamme sinua löytämään työelämän vapaaehtoisen.


 4H-järjestön yrittäjyyskasvatus

4H-TOP-yrittäjyyskasvatus yhdistää oman elämän hallinnassa tarvittavat käytännön ja käden taidot, yritteliäisyyteen ja yrittäjyyteen kasvamisen sekä työelämävalmiuksien edistämisen. TOP on lyhenne sanoista tekemällä oppii parhaiten.


Aina kannattaa yrittää -kalvosarja

Suomen Yrittäjät on tehnyt Aina kannattaa yritttää -diaesityksen yrittäjille yrityksen ja koulun yhteistyön tueksi. Diat toimivat lisämateriaalina yrittäjän omalle yritystarinalle. Diat sopivat hyvin myös opettajien käyttöön oppitunneille.


Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo

Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo on itsearviointityökalu perus- ja toisen asteen opettajille ja rehtoreille. Mittariston avulla käyttäjä voi arvioida sekä kehittää omaa ja oppilaitoksensa yrittäjyyskasvatusta.


Yrittäjyysopetus

Suomen Yrittäjien verkkosivuille on kerätty ideoita ja vinkkejä yrittäjyyskasvatuksen totetuttamiseen.


Yrittäjätarinavideot

Helsingin Yrittäjien ja Heltechin AV-viestinnän tekemiä yrittäjätarinoita ja siihen liittyvää oppimateriaalia.


NY Yrityskasvatuksen polku – opinto-ohjelmia alakoulusta yliopistoon

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia ja taloudenhallintaa tukevia opinto-ohjelmakokonaisuuksia 7–25-vuotiaille nuorille.Nuorten kokemuksia yrittäjyydestä

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuneet nuoret kertovat omista kokemuksistaan yrittäjänä olemisesta lukuvuoden ajan.