Opiskelijoille ja opettajille

Vinkkejä ja aineistoja Yrittäjän päivän viettoon oppilaitoksissa:

Osallistu oppilaidesi kanssa #rohkeayrittaja-kisaan!

Mitä jos lähettäisit oppilaasi paikkakuntasi yrityksiin vierailulle Yrittäjän Päivän alla? Uusien ajatusten lisäksi joku heistä saattaa voittaa uuden älypuhelimen.


TATin ehdotus Yrittäjän päivän kulusta

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT kokosi päiväohjelman, jossa Yrittäjän päivä tuodaan luontevasti osaksi kouluopetusta.


YES-verkoston vinkkejä Yrittäjän päivän viettoon 

Yrittäjän Päivää voi viettää esimerkiksi tekemällä yrittäjyystestin. Jos kaipaat apua koulu-yritysyhteistöyön, autamme sinua löytämään työelämän vapaaehtoisen.


 4H-järjestön yrittäjyyskasvatus

4H-TOP-yrittäjyyskasvatus yhdistää oman elämän hallinnassa tarvittavat käytännön ja käden taidot, yritteliäisyyteen ja yrittäjyyteen kasvamisen sekä työelämävalmiuksien edistämisen. TOP on lyhenne sanoista tekemällä oppii parhaiten.


Aina kannattaa yrittää -kalvosarja

Suomen Yrittäjät on tehnyt Aina kannattaa yritttää -diaesityksen yrittäjille yrityksen ja koulun yhteistyön tueksi. Diat toimivat lisämateriaalina yrittäjän omalle yritystarinalle. Diat sopivat hyvin myös opettajien käyttöön oppitunneille.


Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo

Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo on itsearviointityökalu perus- ja toisen asteen opettajille ja rehtoreille. Mittariston avulla käyttäjä voi arvioida sekä kehittää omaa ja oppilaitoksensa yrittäjyyskasvatusta.


Yrittäjyysopetus

Suomen Yrittäjien verkkosivuille on kerätty ideoita ja vinkkejä yrittäjyyskasvatuksen totetuttamiseen.


Yrittäjätarinavideot

Helsingin Yrittäjien ja Heltechin AV-viestinnän tekemiä yrittäjätarinoita ja siihen liittyvää oppimateriaalia.


NY Yrityskasvatuksen polku – opinto-ohjelmia alakoulusta yliopistoon

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia ja taloudenhallintaa tukevia opinto-ohjelmakokonaisuuksia 7–25-vuotiaille nuorille.Nuorten kokemuksia yrittäjyydestä

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuneet nuoret kertovat omista kokemuksistaan yrittäjänä olemisesta lukuvuoden ajan.